EMU koukuttavaksi peliksi

Energiaa tuottava laite EMU on suunniteltu miehittämättömäksi energian tuottajaksi, jonka toimintaa ohjaavat tietokoneet. Ne saavat tietonsa erilaisista antureista, satelliiteista, tutkista, inertialaitteista, merikorteista, meteorologisista tiedotteista yms.

  • Tämän kokonaisuuden saumaton toimiminen vaatii paljon uusia ideoita ja tietokoneohjelmien luontia.
  • Edistyneillä pelifirmoilla olisi mahdollista luoda manuaalisesti ohjattavia virtuaalilaitteita.
  • Virtuaalilaitteiden avulla pelaajat ”tekisivät bensiiniä” pyörremyrskyn energiasta ohjaamalla EMUja taitavasti parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
  • Salasanalla avautuvalla linkillä pääsee lukemaan tarkemmin ajatuksiani siitä, miten pelistä voisi saada koukuttavan niin aloittelijalle kuin kokeneelle.

EMUn toiminnasta on mahdollista tehdä myös scifi-animaatioelokuva. Tällaisen tekeminen vaatii hyvän käsikirjoituksen ja monta hyvää luonnontieteitä tajuavaa animaattoria. Animaatioiden tason olisi oltava hyvin lähellä etusivun pääanimaationa käyttämääni videota .

Pelin tekijöille ja kehittäjille

EMUn idea ei ole vielä lähellekään loppuun kehitelty. Monen yksityiskohdan tekninen toteutus tarvitsee vielä hiontaa.

Idean alkuperäisenä suunnittelijana haluaisin tietenkin olla mukana kehittämässä ideaa edelleen kriitikkona ja ideoijana. Atk-taustastani huolimatta itseltäni puuttuu kokemusta niin pelien kuin animaatio-elokuvien teossa, mutta yhteistyössä osaamisestani voisi olla hyötyä.

Kun sitten peliin liittyvät uudet ideat, ohjelmat / scriptit on saatu luoduksi, jäävät aineettomat oikeudet mahdolliselle pelin tekijälle. Tämä olisi samalla etulyöntiasemassa, kun todellista prototyyppiä joskus testataan, valmistetaan ja pystytään hyödyntämään pyörremyrskyn energiaa.
Pelin tekemisen avulla EMU-laitteiden toimintaideaa voisi kehitellä ilman käytännössä ilmi tulevien ongelmien rasitetta. Pelin tekijöillä olisi myös hyvä tilaisuus kehitellä laitteeseen erilaisia patentteja ja saada niistä tuottoa, kun laitteella joskus energiaa tuotetaan.

Pelien kehittelyn ja pelaamisen myötä heräisi myös kriittistä keskustelua EMU-idean niin toimivuuden puolesta kuin sitä vastaan. Lisäksi kannattaa tehdä yhteistyötä teknisten opistojen, korkeakoulujen, yliopistojen ym. kanssa EMUn rakenteiden ja hyötysuhteen parantamiseksi ja kolmannen energian tallentamiseksi. Joskus EMU-idea voisi tulla myös niin tunnetuksi, että joku pelialan ulkopuolinenkin taho alkaisi miettiä, voiko aito laite tuottaa myrskyssä energiaa omiin tarpeisiinsa.
Kun huomataan, että laite voi tuottaa energiaa yli oman tarpeen, voitaisiin kokeilla kolmannen energian valmistusta / tallennusta, esim. akkujen latausta aidossa ympäristössä pyörremyrskyssä.
Jos akut saadaan lataantumaan hyvin aidossa myrskyssä, voidaan sillä myöhemmin valmistaa bensiiniä (tai dieselöljyä, dimetyyliesteriä, tms.) hiilidioksidista ja vedestä. Varmaan nämä synteesit saadaan ratkaistuksi siihen mennessä, samoin hiilidioksidin talteenotto. Tämän jälkeen olisikin mahdollista hallita pyörremyrskyn energiaa ja pienentää hurrikaanien ja taifuunien tuhovoimia :-/

Tavoitteenani on siis saada riittävän taidokkaat animaattorit / peliammattilaiset kiinnostumaan haastavasta ideasta, jolla olisi mahdollisuus toimia myrskyssä sekä peliympäristönä että kehittyä myöhemmin todelliseksi energian tuottajaksi ja hirmumyrskyjen hillitsijäksi. Mielestäni idea maailman pelastamisesta pelaten on erinomainen ja lisäksi erittäin ajankohtainen. Se voisi hyvin saavuttaa käyttäjäkunnakseen koko maailman.

Pyörremyrskyn energia                         Sivun alkuun